דחסני קרטונים יכולים להתאים למגוון רחב של שימושים ואפשר גם לבחור אותם לפי המפרט והתכונות. ספציפית בדגמים של דחסני באלות, המטרה היא להקטין את נפח הפסולת בעד פי 20 בהשוואה לנפח המקורי. ברוב המקרים, דחסנים מן הסוג הזה מיועדים עבור קרטונים, מכלים, פחיות, מוצרי נייר, ניילונים, שקי בד, רדידי מתכת ופלסטיק, מוצרי טקסטיל, שאריות ייצור ועוד.
היתרון העיקרי של דחסני קרטונים הוא צמצום השטח שהפסולת תופסת והפניה שלו לטובת ייצור, אחסון וחניה. בטווח הארוך, מדובר על חיסכון של מעל 50% בהוצאות על פינוי פסולת ועל הקטנה משמעותית של סיכוני שריפה או נגישות למפגעי בריאות במקומות ציבוריים.
חוץ מזה, התפקיד של דחסני באלות הוא לתרום לחיסכון הלאומי בכל הנוגע לניצול אופטימאלי של חומרי גלם ולהפחית בעלויות כוח אדם – מבלי שזה יבוא על חשבון שמירה על איכות הסביבה.
איך בוחרים דחסני באלות?
השאלה המתבקשת היא כיצד מנצלים את היתרונות השונים של דחסני קרטונים, על רקע המגוון העצום של הדגמים והסוגים. כאן הפתרון הוא לבחור את הדחסנים על פי מפרט ברור בו מספר נתוני מפתח:
א. ביצועי הדחסן – הביצועים של דחסני באלות נמדדים בכוח לחיצה, הספק מנוע, עוצמת מנוע וקוטר צילינדר. למזלם של הלקוחות, הנתונים האלה הם חלק בלתי נפרד מרשימת התכונות והמפרט של המוצר והם מפורסמים באופן רשמי על ידי היצרן.
ב. זמן מחזור פעולה – הנתון על זמן מחזור פעולה קובע כמה זמן ייקח לדחוס סוגים רלוונטיים של קרטונים ומוצרי נייר. עם דחסני באלות, ההבדל העיקרי הוא בין זמן מחזור פעולה של 22 שניות, 29 שניות או 41 שניות.
ג. פתח, עומק וגובה משטח הזנה – רוב אנשי המקצוע בתחום של פינוי פסולת בוחרים דחסני קרטונים ובאלות לפי פרמטרים של נגישות. ספציפית עם דחסני באלות, ההבדלים הם בנתונים על גובה ורוחב של פתח הזנה לעומת עומק וגובה המשטח שעליו מניחים את המוצרים המיועדים לדחיסה.
לסיכום, בחירה נכונה של דחסני באלות דורשת השקעה של זמן. מצד שני, היא בהחלט שווה את המאמץ.